Jak vzniká chléb, chlebíček či koblížek? To a mnohem víc jsme se dozvěděli na exkurzi v sázavské pekárně v pondělí 11. října 2010. Nebyla to exkurze ledajaká. Například naše prohlídka začínala až o půl osmé večer. V čase, kdy se většina našich klientů už chystá k večernímu odpočinku, jsme se vypravili na pracoviště, kde to naopak velmi žilo. Často si ani neuvědomíme, že křupavý rohlík, který si dáme k snídani, je výsledkem noční práce pekařů a pekařek. Po půlhodinové prezentaci historie podniku, která sahá do roku 1990 a je velmi zajímavá, místy až úsměvná, jsme vyfasovali slušivé pláště a ochranné síťky na vlasy a přesunuli jsme se přímo do výroby. Ačkoliv dnes viagrapillnow this link spoustu práce v pekárně zajišťují stroje, lidé jsou stále nenahraditelní a smekáme před pracovníky, kteří v horku pecí a nočním provozu dokáží vykouzlit tak kvalitní výrobky.
Děkujeme vedení pekárny Sázava, že nám umožnilo tuto exkurzi, ale také pracovníkům, kteří nás nechali nahlédnout pod ruce při práci a zodpověděli naše zvědavé dotazy.